Friday, March 12

Announcement for readers

4 comments

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,


dengan ini saya dengan rasmi nya mengumumkan penutupan blog ini selama setahun. blog ini takkan saya update bermula pada keesokan hari sehingga 13 mac 2011. kalau umur saya panjang dan sy merasakan url blog ini masih releven utk diguna pakai, selepas 13 mac 2011 baru saya akan update.

untuk pengetahuan semua, saya telah pun men 'create' satu private blog http://bahie-selamanyer.blogspot.com . sila tinggalkan alamat (address) email (akaun gmail) anda untuk saya add sebagai pembaca blog saya (terhad sbb sy kene pilih).jgn lupa serta kan nama anda

untuk para blogger yg mempunyai link ke blog ini, diminta agar menukar/menambah link anda ke url di atas

untuk para followers yg menjadi followers di blog ini, sila tinggalkan alamat email gmail anda untuk saya add sebagai readers di private blog saya. saya akan utamakan anda sebagai blog readers saya.

jika xmau letakkan email anda di sini, bleh laa dikirimkan ke emai saya:
aliamaisarah40@yahoo.com.

kenapa saya perlu tutup blog ini:
  • terlalu banyak salah paham kepada pembaca baru
  • nak tinggalkan posting yg Coffesion tuu untuk setahun sbb nya.....adalaaaa.....:D
  • nak menumpukan pada private blog.....sbb kat cini saya bebas wat apa saja sbb nya hanya pembaca yg setia saja yg bleh baca segala karut marut saya...hehehehe

::BaHieSelamaNyeR::12/03/10::008.40am

CONFESSION ----> to all my families please read this

2 comments

Merujuk kepada posting dibawah, aku telah pun bagi hint yang aku akan reveal satu statement. Kay..beginilah kisahnye……..

Pada 18mac 2009, aku telah pun menulis satu posting yg bertajuk Gossip di kenduri sepupu ku. Kalo sape yg mmg follower aku..maybe ada terbaca(tuu pun kalo korang masih igtlaa sbb kejadian tuu setahun yg lepas). Dan pada sesapa yg baru baca blogging aku nie…mungkin korang xprasan kot posting tuu melainkan korang gie terus menuju ke categories family yg ada di sidebar blog ini.

Posting kat situ aku highlight kan sebiji kek yang berharga rm400 lebih. Xpayah korang nak cari posting tuu balik sbb aku dah tarik balik posting tuu. Kenapa aku tarik balik??ini lah ceritanya.

Waktu kejadian b4 posting tuu berlaku, aku bersumpah dengan nama Allah yg aku xmereka cerita itu. Dan aku hanya mendengar buah mulut org yang harga kek tuu rm400 then mmg aku juga dengar yg Maksu aku terpaksa menambah baki harga kek tuu sbb mulanya dia target harga kek tuu kurang dari rm400 laa….then aku interpratekan ape yg aku dengar ke bentuk penulisan yang meng HIGHLIGHT pandangan ku dan cuba menerima pandangan rakan2 pembaca adakah wajar kek itu berharga rm400

SO KAT SINI ADAKAH AKU TELAH MENCREATE SATU FITNAH??

KALO AKU DAH CREATE SATU FITNAH…AKU MINTA MAAF. MUNGKIN YA SBB ORG LEN HANYA BERCAKAP SEDANGKAN AKU MENULIS. Kalo jadi bahan bukti kat mahkamah pun aku gak yg salah sbb aku ada bukti kukuh sedangkan org len bleh men deny kan kata2 mereka. Ermmm…….

So aku amik jln mudah je kat sini. Xkira laa aku salah atau tak….aku nak wat gak confession nie….

SESUNGGUHNYA SAYA SITI BAHIYAH BINTI ZULKIFLI INGIN MEMOHON MAAF KEPADA INSAN2 TERSEBUT :

  • - MAKSU SEKELUARGA
  • - MAKCIK SEKELUARGA
  • - KAK EMA SEKELUARGA
  • - MIN SEKELUARGA
  • - PEMBACA SEKALIAN yang aku kasihi

SEBAB TELAH MENCIPTA SATU FITNAH (berat tul perkataan nie…) -----> even aku tetap mengatakan posting tersebut bukan satu fitnah. tapi sekadar berkongsi pandangan dengan rakan2 yg len ttg kewajaran situasi terbabit. lagipun aku percaya....bukan suma org dlm satu dunia nie baca posting aku....kalo satu dunia, mesti counter aku tuu melonjak nek. sedangkan aku dah setting counter tuu untuk ia bermula pada angka berapa.

thanks a lot.

::BaHieSelamaNyeR::12/03/10::08.21am

Monday, February 22

Statement 1

0 comments

kepada sesapa yg perasan ada satu thread aku terpaksa tarik balik kenyataannya. nnt aku akan update kenapa aku perlu tarik balik kenyataan nye dan aku akan mengaku kesalahan aku disini....
aku sedang cuba mencuri masa untuk menulis statement (jap...tengah pikir perkataan yg sesuai....)tuk apa yg aku tulis tuu x menjadi minyak kepada yg panas membaca thread yg aku tarik tuu....lagi pun kesibukkan yg teramat sgt memandangkan hari nie ada 2 meeting penting mengekang(apekah???) aku dari menulis dengan begitu rasional dan ikhlas...aku xnak menulis disebabkan desakan dari pihak2 tertentu.
biarlah aku mengaku kesalahan aku dengan seikhlas mungkin. so give me a time. thanks my readers...

p/s : Al-Fatihah untuk Allahyarham Sudirman Hj Arshad. semoga roh nye di cucuri rahmat. hari nie genaplah 18 tahun pemergiannye.

::BaHieSelamaNyeR::22/02/10::08.30am

Tuesday, November 24

3 tahun

3 comments

genap 3 tahun lepas...

"u dah fikir btul2 ke keputusan u?" aku senyap je sambil memandang screen monitor dan meneruskan kerja2 terakhir utk event MPG PPI 2006.
"u pasti dia bukan laki org?"aku hanya mengangguk. tak banyak cakap.
"u sure nak couple ngan dia?"soal kawan aku ber. dari tadi dok asyik bertanya itu dan ini selepas aku menceritakan yang aku terima si dia dalam hidup ku ini.
"i try bagi peluang pd dia n diri i sndiri..tengok laa kot2 i leh sayang dia ke...heheh.."aku berseloroh.
"so u terima je dia?or u juz test dulu?"soalnya lagi.
"tengok laa cam ne nanti.."jawab aku sambil tangan memegang mouse.
"kalo dah mcm tu, hope u buat keputusan yg tepat"ujar kwn aku sambil mukanya cam tak puas hati. aku tahu dia xstuju dengan keputusan mendadak aku nie.

Kini..
ape yang mampu aku rungkaikan, aku bukan membuat keputusan yang tepat pada 3 tahun yang lepas. namun banyak pengajaran aku dapat dari perhubungan ini...suatu yang tak ternilai. dan mungkinkan aku akan menjadi insan yang lagi tabah menyulusuri perhubungan n kehidupan ini?

i hope so.......

::BaHieSelamaNyeR::24/11/09::12.15pm

Monday, October 26

Hush Hush ::PCD

2 comments

I never needed you to be strong
I never needed you for pointin' out my wrongs
i never needed pain,i never needed strenght
My love for you was strong enough you should've known.
I never needed you for judgement
I never needed you to question what i spent
I never ask for help, I take care of myself, I don't know why you think you got a hold on me.
And it's a little late for conversations
There isn't anything that you can do.
And my eyes hurt, hands shiver, so look at me , listen to me because,

I don't want to Stay another minute
I don't want you To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way I get the final say
Because I don't want to Do this any longer
I don't want you There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken Our love is broken
Baby Hush Hush

I never needed your corrections
On everything from how i act to what i say
i never needed words, i never needed hurt, i never needed you to be there everyday
I'm sorry for the way i let go
Of everything i wanted when you came along
But i am never beaten, broken, not defeated
I know next to you is not where i belong
And it's a little late for explanations
There isn't anything that you can do
And my eyes hurt, hands shiver, so you will listen when i say baby

I don't want to Stay another minute
I don't want you To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way I get the final say
Because I don't want to Do this any longer
I don't want you There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken Our love is broken
Baby Hush Hush

No more words
No more lies
No more crying ooh ooh
No more pain
No more hurt
No more tryin' Oh Oh Yeah
Because

I don't want to Stay another minute
I don't want you To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way I get the final say
Because I don't want to Do this any longer
I don't want you There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken Our love is broken
Baby Hush Hush

Yeah Oh
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby


::BaHieSelamaNyeR::26/10/09::02.57pm